Dette er båten vår: En 16 fots Mørebas med en 50 hesters Mariner i hekken. Den gjør 25 knop, men da skal det være flatt på sjøen... Dersom det er noe særlig med bølger, bør man ikke holde mer enn 12-15 knop. På bildet til venstre forlater vi Trondheim med kurs for Åsenfjorden, der familien til Cecilie har hytte. På bildet til høyre ligger båten på bøye ved hytta. I bakgrunnen ligger seilbåten til'n svigerfar.

Båten 1973-modell, og har vært i familien siden den var ny. Den gamle Archimedes Penta'en med 45 HK ble byttet et med Mariner'n tidlig på 90-tallet. Jeg overtok båten fra min Mor og Far høsten 2001. Da kjøpte jeg en henger og tok med ungene på en henteekspedisjon til Oslo. Hengeren har ikke driftsbrems, og det er ingen stor glede å kjøre den på langkjøring. Det gjør ingen ting, for hengeren blir kun brukt til opptak, vinteropplag og utsetting av båten.

Båten er fin å fiske fra, - selv om den virket liten når jeg dro ombord en torsk på 10.1 kg. Trondheimsfjorden er full av fisk! Dersom man er på de rette stedene blir det alltid fangst.

Flere bilder - Hovedside